//Starters-BVBA: een doodgeboren kind?

Starters-BVBA: een doodgeboren kind?

De Starters-BVBA voor beginnende ondernemers  …

Vermoedelijk en hopelijk (dit is toch de planning) komt er op relatief korte termijn een enigszins nieuwe vennootschapsvorm bij.

Verder vindt u een mededeling die terug te vinden is op de website van zowel mevrouw Laruelle als de heer Van Quickenborne.  Het voorontwerp moet wel nog naar de Raad van State en moet nog voorgelegd worden aan de Kamer. 

“Op voorstel van Sabine Laruelle, minister van KMO’s en Zelfstandigen, Stefaan De Clerck, minister van Justitie, en Vincent Van Quickenborne, minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen, heeft de ministerraad het voorontwerp van wet goedgekeurd om de modaliteiten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter (BVBA Starter) vast te stellen.

In deze crisistijd heeft onze economie meer dan ooit nood aan nieuwe activiteit. Maar we stellen vast dat geen enkele Belgische vennootschapsvorm inspeelt op de behoeften van jonge starters die met hun eerste onderneming beginnen.

Met dit wetsontwerp komt er in het Belgische recht een vennootschapsvorm voor jonge ondernemers die een onderneming willen starten. Aan de garanties voor Belgische schuldeisers en consumenten wordt met deze vennootschapsvorm niet geraakt.

Dankzij de goedkeuring van deze hervorming moeten startende ondernemers makkelijker gebruik kunnen maken van de voordelen die het rechtsstelsel van besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid biedt. Namelijk afscherming van privébezit en familiebezit tegen ondernemingsrisico’s.

De oprichting van deze vennootschapsvorm is aan bepaalde voorwaarden onderworpen:
– Het minimumkapitaal van de BVBA Starter is 1 euro.
– Na maximaal 5 jaar moet het kapitaal worden verhoogd.
– Er moet een financieel plan worden opgesteld onder toezicht van een expert uit de cijferberoepen (boekhouder, bedrijfsrevisor, enz.) om vroegtijdige faillissementen door een gebrek aan ervaring te voorkomen.

De BVBA Starter is een maatregel uit het federale KMO-plan. Dit plan is bedoeld om de oprichting van ondernemingen aan te moedigen en om de werkgelegenheid aan te wakkeren.”

Positief de nieuwe BVBA voor starters maar de vraag is of het wel zulk een succes zal zijn gezien de vele strenge voorwaarden.

2009-09-09T17:25:48+00:00
Dinsdag 25 september 2018 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link