//Snelle verkoop vastgoed meer geviseerd?

Snelle verkoop vastgoed meer geviseerd?

Tip van de week 

Geachte, Beste,

Als u al eens in eigen naam wat onroerend goed koopt, opknapt en door verkoopt…dan kan de fiscus hier wel eens opvallen. Verkoopt u bv. om twee à drie jaar een pand, dan zal u de gewone meerwaardebelasting over de gerealiseerde winst betalen van 16,5% (+ gemeentebelasting). De fiscus zal als u wat frequenter verkoopt trachten te stellen dat u ‘speculeert’ op de stijgende vastgoedprijzen en uw gemaakte winst belasten aan 33%. Maakt u er volgens de fiscus echt uw beroepsactiviteit van dan krijgt u de eerste prijs en wordt u beloond met een belasting als beroepsinkomen (50% + gemeentebelasting). Tot nu toe was het grotendeels pech hebben als de fiscus er op viel dat u redelijk frequent kocht en verkocht.  

Nu heeft de fiscus echter afgesproken met het kadaster en de registratie, dat deze laatste diensten de fiscus systematisch zullen inlichten over elke wederverkoop van een bepaald pand door dezelfde belastingplichtige binnen de drie jaar. Dus geen enkele verkoop zal op deze manier nog aan hun aandacht ontsnappen. Vervolgens zal de fiscus trachten aan te tonen dat u ‘speculeerde’ en pogen uw winst te onderwerpen aan 33% . Geen gemakkelijke opdracht maar u bent gewaarschuwd. Drie jaar wachten om terug te verkopen is natuurlijk ook een optie.

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon
Director

2007-05-06T14:44:58+00:00
Donderdag 13 december 2018
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link