//Slim schenken voorkomt miserie…

Slim schenken voorkomt miserie…

Stel u wenst nu al het nodige toe te stoppen aan uw kinderen. Uw dochter die een groot gezin heeft zou graag één van uw appartementen aan de kust geschonken krijgen. Maar uw zoon die een levensgenieter en vrijgezel is, heeft liever ‘centen’.

Later echter bij uw overlijden, moeten de geschonken goederen échter terug ingebracht worden in de nalatenschap, om na te gaan of één van de kinderen niet bevoordeeld werd en hier wringt het schoentje. Bij uw overlijden binnen pakweg 30 jaar, zal het appartement in Knokke terug ‘gewaardeerd’ worden en dus uiteraard in prijs gestegen zijn. Maar het ontvangen geld van uw zoon moet volgens de wet niet ‘geherwaardeerd’ worden. Gevolg? Uw dochter zal kunnen opleggen..

Dit is op te lossen. U moet én het appartement én het geld aan beide kinderen schenken in één (!) akte als één geheel. Vervolgens in een tweede akte gaan de kinderen zelf uit ‘onverdeeldheid’. Nu kan er later niet gediscussieerd worden, uw kinderen hebben zelf ingestemd met de verdeling. Er zijn veel interessante constructies als u voor uw overlijden uw kinderen al het nodige wil geven. Alleen informeer u eerst voor u tot actie overgaat.

Voor meer info, mail ons op info@dehoon.be of bel ons op 00032 225 52 30.

2008-03-07T23:46:27+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me