//Schenken vanuit het buitenland…

Schenken vanuit het buitenland…

Bent u vrijgezel? Geen paniek we zijn geen datingkantoor geworden maar als u vrijgezel bent dan betaalt u volgens de Oeso gemiddeld 55,5% belastingen op uw brutoloon. U heeft dan immers geen kinderen om de belastingdruk een beetje te drukken, of bv. geen huwelijksquotiënt. Weet dan dat u mee geniet van het trieste record van wereldkampioen belastingdruk! Huwen is de beste remedie.

We komen nog even terug – want hier kregen we heel wat vragen over – op de schenking van roerende goederen door ouders die in het buitenland wonen. Ja, ook zij kunnen dus schenken aan hun kinderen tegen. 3% schenkingsrecht bij een Belgische notaris. Die ouders die bv. definitief in Spanje wonen schenken ook graag aan hun kinderen officieel geld zodat ze kunnen ‘bouwen’. Of men wil niet dat de schenking later door andere erfgerechtigden kan betwist worden. Wist u dat ze zelfs niet de Belgische nationaliteit hoeven te hebben. Het is zelfs zo (echt waar) dat als ook de begiftigde hier niet woont, er dan nog een schenking kan gebeuren aan 3% als u naar de notaris gaat. Of het in dit laatste geval allemaal zinvol is moet case per case bekeken worden.

Nog even op de internationale tour. Een Dubai-vennootschap oprichten is niet altijd even evident en soms wel duur. Sinds kort zijn er echter interessante mogelijkheden via een ander emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten, nl. Ras al Khaimah. Voor meer info weet u ons te vinden.

2008-04-14T21:14:00+00:00
Woensdag 24 januari  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me