//Schenken aan de kinderen met de rem op?

Schenken aan de kinderen met de rem op?

Heel wat ouders wensen hun kinderen een steuntje in de rug te geven en schenken hen via de notaris bv. een grond, een woning of geld. Maar we weten ook dat kinderen soms kunnen ‘ontsporen’, op dat ogenblik zou u soms graag uw schenking ‘herroepen’ maar dan is het te laat want ‘gegeven is gegeven’.

Maar de 19de eeuwse wetgever heeft echter voorzien onder het motto ‘wind en vrouwen zijn nooit te vertrouwen’ dat een schenking aan een echtgenote wél kan herroepen worden. Wat heeft één en ander nu met elkaar te maken? Wel schenkt aan uw echtgenote die op haar beurt doorschenkt aan de kinderen. Wat is dan het voordeel? Als u de schenking aan de kinderen doet via de echtgenote, kan u deze schenking wel ‘herroepen’. U kan dan de schenking aan de vrouw (man) herroepen en vervolgens dus ook de schenking aan de kinderen en dit met terugwerkende kracht. U moet geen reden opgeven waarom u de schenking herroept. Handig toch!

PS Als u het boek ‘Belastingparadijzen’ nog wilt bestellen moet u vlug zijn, de eerste druk is bijna uitverkocht.

Wenst u nog meer info over een van onze tips, of fiscaal advies of wenst u dat wij uw boekhouding verzorgen, aarzel dan niet ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director
www.dehoon.be

Ebook: De Vlaamse Successierechten

Laat je dit e-book aan jouw voorbijgaan dan is dit een doodzonde. Doe alstublieft aan intelligente en creatieve successieplanning en vermijd dat uw teerbeminde erfgenamen verder de bodemloze staatskas spijzen met uw zuurverdiende centen.

Gratis Inkijkexemplaar
vlaamse successierechten
2017-05-01T13:48:11+00:00
Donderdag 31 januari 2019
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link