//Pensioenkapitaal incasseren en weg wezen?

Pensioenkapitaal incasseren en weg wezen?

Beste, 

Als u net voor uw pensioenkapitaal wordt uitgekeerd, verhuist naar een belastingvriendelijk land waarmee België een belastingverdrag afsloot, werd u vroeger toch nog in België belast. Dit standpunt was niet correct en de rechtspraak vloot de fiscus hiervoor diverse malen terug. De heren van de fiscus hebben zich hierbij neergelegd maar blijven toch natrappen. U wordt voortaan in uw nieuwe woonstaat belast als u daar echt woont maar…. De ambtenaren hebben nu de opdracht gekregen om alert te zijn  en na te kijken of u de eerste drie jaar na de uitbetaling van uw kapitaal, niet stilletjes terug in België woont met de rolluiken naar beneden …sssst. Dus u bent gewaarschuwd! 

Maar er is nog meer, als u bv. naar Dubai verhuist en u wordt daar helemaal niet belast dan gaat de fiscus u toch nog belasten, dat beweert ze tenminste zelf. Maar wij waarschuwen u bijkomend dat er in bepaalde recente belastingverdragen is afgesproken dat de bronstaat (dit is België) en niet uw nieuwe vaderland mag belasten bij de uitbetaling van een pensioenkapitaal. Dit is zo met bv. Zuid-Afrika, Canada, Cyprus en Luxemburg. Dus u ziet het allemaal niet zo eenvoudig. Als u zich in dergelijke situatie bevindt, best even de zaak laten onderzoeken. U bent welkom of maak gebruik van ons online advies op onze website. 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon

2008-03-19T23:22:06+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me