//Optie lichten van uw wagen, terug voordelig?

Optie lichten van uw wagen, terug voordelig?

Geachte, beste, 

Volgens het Hof van Cassatie, in een recent arrest, vallen leasingmaatschappijen onder het bankgeheim. Dit is goed nieuws. Want de fiscus vroeg regelmatig gegevens op bij leasingmaatschappijen, om vervolgens af te leiden welke voordeel bepaalde belastingplichtigen deden met het lichten van opties en ging hen dan hierop te belasten. Wat is trouwens dit voordeel? 

Stel uw vennootschap least uw auto bij een leasingmaatschappij op vijf jaar. Na vijf jaar kan u de optie lichten tegen een vooraf bepaalde (doorgaans lage !) prijs. U kan natuurlijk de wagen voor veel meer verkopen. Als uw vennootschap de optie licht en zij verkoopt de wagen, dan wordt de vennootschap over de gemaakte winst belast (33,99%). Maar u kan natuurlijk als zaakvoerder zelf de optie lichten en dan de wagen met winst doorverkopen… en dit onbelast. De fiscus wou graag weten wie de optie…lichtte. Vervolgens kon de fiscus stellen dat u dit voordeel (de lage prijs) genoot omdat u zaakvoerder was, en u werd belast op een zogenaamd voordeel alle aard. Maar deze informatie mag de fiscus niet meer vragen aan de leasemaatschappijen, aldus Cassatie. Dit valt onder het bankgeheim. Dus hier is weer wat ruimte. 

Ook is het mogelijk dat de vennootschap de optie licht en een jaar later de wagen aan u verkoopt. Dit is dan weer wat discreter. Kortom er zijn hier toch wel wat mogelijkheden… 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon
Director

  

2008-03-19T23:20:03+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me