//Nog een extraatje mbt de notionele intrestaftrek…
  • notionele intrestafrek

Nog een extraatje mbt de notionele intrestaftrek…

Deze week hebben we wat te vieren. Aangezien er blijkbaar niet geraakt wordt aan de notionele intrestaftrek, zijn we in een goede bui. Dit heuglijk nieuws vieren we met een extra tip rond de notionele intrestaftrek. Stel uw werkvennootschap heeft een bedrijfsgebouw. Het kan – maar u moet aan het rekenen slaan – lonen dat u dit bedrijfsgebouw tegen 0% inbrengrecht in een nieuwe vennootschap. Meer nog dit bedrijfsgebouw wordt ingebracht als inbreng in natura in het kapitaal. De nieuwe vennootschap geniet dan de notionele intrestaftrek op een hogere waarde dan in de oude vennootschap. De oude vennootschap betaalt wel op de meerwaarde vennootschapsbelasting maar die kan u mogelijk gespreid laten belasten door een herinvestering. Dus zoals u ziet hangt veel af van de feitelijke situatie maar het kan dus soms erg interessant zijn.

Omdat we in een goede bui zijn nog een extra tip. Iemand vraagt ons of een vader die in Frankrijk woont, roerende goederen kan schenken aan zijn kinderen die in België wonen en dit aan 3%. Kan dit? Vader woont immers niet meer in België! Ja dit kan en wordt door de fiscus aanvaard. Leuk toch.

2017-03-19T11:34:04+00:00
Woensdag 24 januari  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me