//Lenen aan uw vennootschap. Hoe uw voordeel optimaliseren?

Lenen aan uw vennootschap. Hoe uw voordeel optimaliseren?

Zoals u wellicht weet is het fiscaal interessant als u geld leent aan uw vennootschap en zij u interesten betaalt. U wordt op deze interesten slechts belast aan 15% en de interest is een kost voor uw vennootschap. Maar de lening mag bepaalde grenzen niet overschrijden of het fiscale voordeel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zo zal u al heel wat kapitaal en of belaste winst in uw vennootschap moeten hebben, wil dit verhaal interessant zijn. Deze strenge regels gelden als de lening is toegekend door een aandeelhouder-natuurlijk persoon, bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar of iemand met een soortgelijke functie. Ook leningen van de echtgeno(o)t(e) of de minderjarige kinderen van deze personen komen in aanmerking.

Dus …u hoeft met de grenzen géén rekening te houden en u kan interessant geld uit uw vennootschap halen onder de vorm van interesten … als het geld wordt geleend door uw meerderjarige kinderen die geen bestuurder of zaakvoerder zijn. Of als niet u het geld leent aan de vennootschap maar u een tussenvennootschap inschakelt. Er zijn hier een aantal combinaties denkbaar.

We hebben flink wat reactie gehad op onze tip rond de ‘yachten’. Graag vermelden we dat er nog heel wat andere legale maar besparende pistes mogelijk zijn, zoals de Malta-piste en de Nederland-piste. Voor meer info, aarzel ons niet te contacteren.

2007-04-27T19:06:01+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me