//Hongarije 10% vennootschapsbelasting!

Hongarije 10% vennootschapsbelasting!

Geachte, beste,

We gaan het niet over politiek hebben en we gaan niet zeuren, oef. De blik vooruit en heel wat tips. Zo als u weet maar we herhalen het graag, kunnen wij u ook begeleiden bij het oprichten van een bedrijf in China. Dit is een kluwen maar we durven te stellen dat we de nodige expertise in huis hebben en een voldoende netwerk om dit tot een goed einde te brengen. In het najaar brengen we een e-book uit over China. Een dezer bieden we twee nieuwe e-books aan over successierechten en erfrecht op onze website. Verder verschijnen er wekelijks meerdere artikels op www.bespaarbelastingen.be, ga zeker is een kijkje nemen.

U weet toch dat tot eind 2011 in Vlaanderen bouwgrond kan geschonken worden aan een verlaagd tarief. Dit onder de voorwaarde dat in de schenkingsakte vermeld wordt dat de geschonken bouwgrond volgens de stedenbouwkundige voorschriften bestemd is voor woningbouw en er een verbintenis werd opgenomen dat binnen de drie jaar na de schenking een volledig bouwdossier zal ingediend worden. Wist u dat de bouwgrond niet in Vlaanderen hoeft te liggen. Dus wenst u een grond te schenken in Brussel of Wallonië als Vlaming dan betaalt u ook daar slechts deze verlaagde rechten, dit is een gevolg van het Lambermont-akkoord van enkele jaren geleden.

En verder belangrijk nieuws uit de internationale fiscale wereld:

° Hongarije was al een zeer aantrekkelijke locatie en heeft nu heel concrete plannen om haar tarief vennootschapsbelasting te verlagen van 19% naar 10%, prima nieuws;
° verder heeft Hongarije net een verdrag afgesloten met Hong kong;
° verder zijn er twee nieuwe spelers in de offshorewereld die hoe langer hoe geloofwaardiger worden: Labuan (deel van Maleisië) en Botswana.

En tot slot een ongehuwde dame keek op tegen een indiciair tekort. Ze kon dus haar levenswandel niet verklaren aan de hand van gekende inkomsten. De dame verklaarde dat ze een rijke minnaar had die haar financieel steunde. De fiscus vroeg dan het positief bewijs van dit gegeven. De dame in kwestie verschool zich achter haar privacy en die van haar gehuwde minnaar. Bovendien stelde ze dat dergelijk bewijs niet werd gevraagd aan gehuwden.  Het Hof van beroep aanvaardde de dame haar standpunt niet, bovendien zijn gehuwden verplicht tot samen wonen maar ongehuwde minnaars zijn niet verplicht elkaar financieel te steunen, aldus het Hof

Veel sterkte aan het fiscale front !

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon
Director

 

2010-06-16T14:49:02+00:00
Dinsdag 25 september 2018 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link