//Holdingconstructies : doen!

Holdingconstructies : doen!

Geachte, beste,  

Heel recentelijk is er een positief arrest geveld door het Brusselse Hof van Beroep. Deze uitspraak is positief voor al wie tuk is op holdingconstructies en is een bevestiging van een Cassatie-arrest. Waarover gaat het hier? Wel stel dat u een vennootschap heeft, dan kan u nog steeds de aandelen van deze vennootschap belastingvrij verkopen aan een tweede vennootschap (dit is dan zgn. een holding). Deze holding moet u dan als aandeelhouder van de eerste vennootschap A betalen. De holding kreeg immers uw aandelen van vennootschap A. Meestal zal zij dit niet onmiddellijk betalen en blijft u een tegoed op deze holding hebben. Deze holding gaat u terug betalen (wordt u uiteraard niet op belast) en op haar beurt haalt deze holding hiervoor het geld uit de vennootschap A, d.m.v. bijvoorbeeld van managementfees of dividenden (uitkeringen van reeds belaste winsten). Leuk zo kan u lekker geld uit de vennootschap A belastingvrij naar u privé halen. De fiscus heeft jaren geprobeerd de aandeelhouder die zijn aandelen verkocht aan een holding te belasten. Er werd dan 16,5% belasting geheven op de meerwaarde (dus gewoon de waarde) van de aandelen. Nu zegt Cassatie en nu ook het Brusselse Hof van Beroep, dat er alleen meerwaardebelasting mag geheven worden op het verschil tussen de intrinsieke waarde van de aandelen en de verkoopwaarde van de aandelen. Dit is dus een heel ander verhaal…wat met de ‘waarde’ van aandelen kan men alle kanten uit.

Om alle fiscale ellende te vermijden, kan het ook slim zijn de aandelen gewoon te verkopen aan bepaalde buitenlandse (liefst EU-vennootschap) vennootschappen. Dit biedt nog andere opportuniteiten…Wenst u meer te weten dan vindt u ons wel, of kan u alvast een kijkje gaan nemen op één van onze websites zoals www.bespaarbelastingen.be.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director

2008-03-04T22:18:24+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me