//Hoe voordeel doen op het einde van een leasingcontract?

Hoe voordeel doen op het einde van een leasingcontract?

Als u een auto least via uw vennootschap, kan u soms voordeel doen op het einde van het leasingcontract. U licht dan de aankoopoptie van de wagen als bedrijfsleider. Deze aankoopoptie is meestal maar een fractie van wat de auto echt waard is. Als u dan uw auto privé verkoopt, kan u een goede zaak doen. De fiscus heeft een tijdje dit met de nodige aandacht gevolgd. Dit schijnt nu minder het geval te zijn.

Als uzelf de optie licht of uw echtgenote of partner, is de kans nog steeds aanwezig dat men er vragen over krijgt. Wel zou men de optie kunnen laten lichten door de vennootschap, er zullen dan geen vragen komen. Koop dan een jaar later de auto van uw vennootschap over. Men loopt dan minder in de kijker. Ook kan de vennootschap voor het einde van het leasecontract dit contract doorverkopen aan een derde partij. Vervolgens kan deze partij dan de optie lichten…

Wij melden u verder met enige trots dat wij naar een nieuwe locatie zijn verhuisd, op 50 meter van het nieuwe Antwerpse gerechtsgebouw. Deze locatie is uitermate vlot bereikbaar en we beschikken over voldoende parkeerplaats. U bent van harte welkom.
Voortaan vindt u ons in de Emiel Banningstraat 41/47 te 2000 Antwerpen.

Contacteer ons voor meer info, advies, een second opinion…. op info@dehoon.be

2007-04-29T11:25:28+00:00