//Hoe uw kinderen fiscaal creatief steunen?

Hoe uw kinderen fiscaal creatief steunen?

Als de kinderen bouwen staan de ouders veelal toch klaar om hen een financieel rugsteuntje te geven. Dit kan gebeuren met de notariële schenking aan 3%, de alom gekende handgift maar het kan soms eigenlijk nog veel eenvoudiger, ja echt 'poepsimpel'.

De ouders kunnen ook gewoon de facturen van de kinderen betalen. U betaalt dan via een overschrijving de factuur van zoon- of dochterlief. Laat de factuur wel op naam van de zoon of dochter opmaken. Uw zoon is eigenaar van de grond en dus ook van het gebouw, zelfs als u de facturen betaalde voor hem. Juristen noemen dit met een moeilijk woord : 'een onrechtstreekse schenking'. Vader die bv. de factuur betaalde moet dan nog wel drie jaar in leven blijven.

Deze termijn begint te lopen van zodra het geld op de rekening van de aannemer staat. Wel moet u als ouder ook rekening houden met het zeer realistisch scenario dat uw dochter of zoon misschien ooit gaat scheiden, wat gebeurt er dan met uw gift. Gaat die 'stoute' schoondochter met uw centjes lopen. En wat als uw kind voor u over lijdt en er zijn nog geen kleinkinderen … Een heel complexe en actuele problematiek. Er zijn hier een aantal zeer elegante oplossingen op maat mogelijk…

Voor meer info, aarzel ons niet te contacteren op info@dehoon.be.

2008-03-07T23:51:16+00:00
Donderdag 13 december 2018
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link