//Hoe slim beleggen in uw vennootschap?

Hoe slim beleggen in uw vennootschap?

Stel dat het voorbije jaar u met uw BVBA of NV erg goede zaken deed en u de winst wilt gaan beleggen, wees dan even voorzichtig. U wilt beleggen met bv. uw BVBA omdat geld uit uw BVBA opnemen via loon of dividend u te veel belastingen kost. Uw vennootschap zou immers wel eens sneller dan u denkt het interessante verlaagd tarief (24,98%) kunnen kwijt spelen. Hoe? Immers uw vennootschap wordt een zogenaamde financiële vennootschap als haar totale beleggingswaarde op de balansdatum meer bedraagt dan 50% van het gestorte kapitaal van uw vennootschap, eventueel verhoogd met de belaste reserves en de geboekte meerwaarden.

Veelal heeft een BVBA het minimumkapitaal van 18550 EUR waarvan 6200 EUR werd volstort. Als er geen belaste reserves zijn is uw vennootschap al haar verlaagd tarief (50% van 6200 EUR) kwijt als ze voor meer dan 3100 EUR belegd. Dus op dat ogenblik geldt enkel nog het basis vennootschapstarief van 33,99%. Dus even denken voor u zomaar belegt, misschien beter eerst uw kapitaal optrekken, dan geniet u immers meer notionele intrestaftrek, u kunt meer intrest vragen als u geld uitleent aan uw vennootschap…

U kan bovendien een kapitaalsverhoging doen zonder vers geld…Hoe? Haha zouden we dit wel verklappen. Bijvoorbeeld uw R/C credit inbrengen in het kapitaal….Maar als u geen R/C credit hebt kan u er ook eentje creëren. Hoe? Wel door dingen te verkopen van u privé aan de vennootschap, die u hiervoor niet betaalt maar haar schuld uitdrukt via de R/C. Of door te spelen met de vooruitbetaalde huur…Voor meer info over dit onderwerp, fiscale adviezen of het voeren van uw boekhouding, kan u ons steeds contacteren..

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon
Director
www.dehoon.be

2007-04-27T18:53:17+00:00
Dinsdag 25 september 2018 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link