//Hoe nog minder schenkingsrechten betalen?

Hoe nog minder schenkingsrechten betalen?

De fiscale amnestie bis heeft 16 miljoen euro opgebracht in tegenstelling tot de 400 (!!!) miljoen die de regering verwachtte, lichte misrekening zou ik zo zeggen. Er zijn inderdaad andere en betere legale methoden ter zake…

Deze week een eenvoudige maar ‘flink-geld-in-laadje-brengende-tip’. Als u roerende goederen schenkt aan uw kinderen kan u dit doen tegen het tarief van 3% of 7% als u aan andere personen schenkt. U kunt hier nog verder op besparen. Hoe? U kunt immers overeenkomen dat de kosten van de schenking ten laste zijn van de schenker en niet ten laste van de begunstigde. Als u de schenkingskosten ten laste neemt, wordt dit niet gezien als een schenking en betaalt u dus hierover geen schenkingsrechten.

Stel dat u aan uw zoon 200.000 EUR schenkt, dan betaalt hij 6000 EUR schenkingsrechten. Als u deze 6000 EUR betaalt, dan krijgen de kinderen 6000 EUR meer zonder meer schenkingsrechten te betalen. Als u dit incalculeert kan u dus met eenzelfde budget meer schenken. Maar gaat het om bv. de schenking van onroerende goederen dan kan het voordeel heel groot worden, daar kunnen de schenkingsrechten tot 65% oplopen. Vergeet wel niet in de notariële akte te zetten: ‘kosten ten laste van de schenker’.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon Director www.dehoon.be

2008-03-07T23:44:49+00:00
Donderdag 13 december 2018
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link