//Hoe in België genieten van lage Oost- Europese belastingvoeten?

Hoe in België genieten van lage Oost- Europese belastingvoeten?

Met aanslagvoeten in de vennootschapsbelasting van 34% hinkt België zwaar achterop tegenover landen in het voormalige Oostblok, 15% in Letland, 19% in Polen, 16% in Hongarije en Roemenië, 10% in Servië, zelfs in Rusland praat je over 23% en 13% voor de particulieren… Stel nu dat u om de zware belastingdruk en de loonkost te vermijden, uitwijkt naar Oost-Europa en u richt daar een vennootschap op, dan kunt u uw voordeel doen als u de vennootschap daar laat oprichten door uw Belgische vennootschap.

Waarom? U kan dan perfect de laag belaste winst in bv. uw Roemeense vennootschap gewoon onder de vorm van een dividend laten doorstromen naar uw Belgische moedervennootschap.

Dit dividend komt dan voor 95% onbelast in uw Belgische vennootschap. Maar het kan nog leuker als u weet dat in bepaalde landen in Oost-Europa zoals Polen, uw Poolse vennootschap soms jaren vrijgesteld wordt van enige vorm van vennootschapsbelasting als ze bv. investeert in een bepaalde economische zone. Ook dan gaat deze vlieger op. De Belgische fiscus heeft dit zelfs onlangs bevestigd in een recente ruling. Nu nog even iets anders.

De tweede fiscale amnestie dreigt op een gigantische flop uit te draaien. Er werden nog maar 213 dossiers ingediend ter waarde van 4 miljoen euro daar waar de overheid had gerekend op 400 miljoen euro.

Voor meer info, aarzel niet ons te mailen op info@dehoon.be.

2008-03-19T23:15:54+00:00
Donderdag 13 december 2018
11:00u - Antwerpen

Gratis Seminar:
Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN
close-link