//Heeft u al aan een interne pensioenvoorziening gedacht?

Heeft u al aan een interne pensioenvoorziening gedacht?

Zoekt u nog kosten tegen het einde van het jaar ? Heeft u al gedacht aan de interne pensioenvoorziening ? Wat is dit ? Dit is eigenlijk een voorziening (een belofte) die de vennootschap aangaat tegenover haar bedrijfsleider, en waarbij zij zich verbindt om voor hem een aanvullend pensioen bijeen te sparen.

De vennootschap kan hierdoor dezelfde fiscale voordelen genieten als bij de gekende groepsverzekering, inclusief de zgn. backservice (de éénmalige premie voor het verleden). Alleen moeten er bij de interne pensioenvoorziening geen effectieve premies gestort worden aan een externe verzekeraar.

Dus dé ideale methode om een grote fiscaal aftrekbare kost te creëren zonder dat er effectief een uitgave tegenover staat. Ideaal bv. voor vennootschappen die wel veel winst maken en veel belastingen moeten betalen maar niet over de nodige cashflow beschikken. Wel moet u zich deskundig laten begeleiden en moeten er de nodige juridisch en fiscaal sluitende contracten worden voor opgemaakt.

2008-03-07T23:57:40+00:00
Donderdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me