//Gecontroleerd lenen aan de ‘kids’…

Gecontroleerd lenen aan de ‘kids’…

Tip van de week Geachte, beste, 

Stel dat uw kind dezelfde positieve ondernemerskriebels heeft als uzelf en een eigen zaak wilt opstarten. U heeft de mogelijkheden uw kind een financieel steuntje te geven. Anderzijds wenst u zomaar geen blanco cheque te overhandigen. Want u weet niet is of uw kind wel altijd even ernstig de zaak zal runnen en/of de verstandhouding in de toekomst wel eens niet anders zou kunnen zijn. Wat zou u dan kunnen overwegen? U zou een renteloze lening kunnen geven. U maakt hiervan een documentje op en binnen bv. 5 of 7 jaar moet uw kind het nominale bedrag terug betalen. Interesten hoeft u niet te hebben. Als uw kind verder goed evolueert dan kan u binnen 10 jaar de lening kwijt schelden. Doe dit zomaar niet, want is er dan een overlijden dan moeten uw erfgenamen (waaronder uw kind) nog eens successierechten over dit bedrag betalen. Neen, maak een document op waarin u samen de kwijtschelding bevestigt met een datum erop. Blijft u als ouder drie jaar leven, dan zijn er geen successierechten meer op verschuldigd. Wenst u deze driejaarstermijn niet af te wachten, dan kan u deze kwijtschelding notarieel bevestigen en betaalt u slechts 3% schenkingsrechten. 

Verder geven we u nog mee dat er in Zwitserland een interessante constructie mogelijk is waarbij een Sloveense vennootschap de holding is van een Zwitserse vennootschap, zo kan ook de belastingdruk onder controle gehouden worden en kan er wereldwijd met een Zwitserse vennootschap gewerkt worden. Wij geven u altijd graag hier meer toelichting over. 

Met vriendelijke groeten, 

I De Hoon
Director

2008-03-07T23:31:31+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me