//Fiscaal slim een dividend uitkeren?

Fiscaal slim een dividend uitkeren?

Als u dividenden uit uw vennootschap wenst te halen dan speelt u meestal het verlaagd tarief in de vennootschapsbelasting (24,98%) kwijt. Waarom? Een vennootschap kan niet genieten van het verlaagd tarief als o.a. de dividenduitkering hoger is dan 13 % van het gestorte kapitaal bij het begin van het belastbare tijdperk. Stel dat uw BVBA een gestort kapitaal heeft van 12 400 EUR en u wenst bv. voor 10 000 EUR dividend uit te keren, dan speelt uw vennootschap het verlaagd tarief kwijt.

U zou met andere woorden maar maximaal 1 612 EUR in ons voorbeeld mogen uitkeren als dividend omdat begeerde verlaagd tarief niet kwijt te spelen. Dit is wel erg weinig. Wat kunt u doen? Uw vennootschap sluit gewoon haar boekjaar af op 31/12/2005 en keert géén dividenden uit.

Uw vennootschap geniet nu gewoon van het verlaagd tarief als zij de andere voorwaarden hier voor nakomt. Vervolgens laat u het volgend boekjaar voor bv. één maand lopen. In die ene maand keert u zich dan een fors dividend uit. U speelt dan wel het verlaagd tarief kwijt op slechts één maand … winst. U zorgt dan dat in die ene maand uw winst erg beperkt is. Omkader deze operatie met eerbiediging van de regels inzake vennootschapsrecht.

Voor meer info, aarzel niet ons te contacteren op info@dehoon.be of zie op onze website www.dehoon.be.

2008-03-19T23:11:21+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me