//Een pand uit uw vennootschap tegen 25 EUR?

Een pand uit uw vennootschap tegen 25 EUR?

We krijgen dikwijls de vraag hoe men een onroerend goed uit een vennootschap kan halen op een fiscaal vriendelijke manier. Er komt dan telkens weer het verhaal opduiken dat dit in bepaalde gevallen kan tegen 1% registratierechten of zelfs tegen 25 EUR. Is hier iets van aan? Het is inderdaad zo dat als een gebouw in een BVBA of een Vof of een gewone commanditaire vennootschap zit, u het gebouw er in bepaalde gevallen tegen het verdelingsrecht van 1% kunt uithalen of zelfs aan 25 EUR. De voorwaarde is wel dat u dan het gebouw vroeger zelf inbracht in de BVBA bv. of dat u aandeelhouder was toen het gebouw gekocht werd. Maar zo simpel is het niet…dit geldt bv. niet als u het gebouw koopt van uw BVBA maar enkel als u de BVBA ontbindt en dat is nu ook niet uw bedoeling. Wat doet u dan ?

U kan een gebouw – dat eigendom is van uw vennootschap – er ook uithalen als u het pand er in natura uithaalt door een kapitaalsvermindering. Uw vennootschap kan dan blijven voortbestaan. Uw kapitaal moet dan wel voldoende groot zijn, anders kan u natuurlijk uw kapitaal niet verminderen. Maar u zou natuurlijk eerst uw kapitaal kunnen optrekken door bv. een rekeningcouranttegoed om te zetten in kapitaal. Wenst u onroerend goed uit uw vennootschap te halen, dan zijn er een aantal opties. Een en ander moet dan goed tegen elkaar worden afgewogen. Laat u begeleiden.

Nog veel sterkte aan het fiscale front.

Met vriendelijke groeten,

I De Hoon
Director
www.dehoon.be

2007-04-27T18:52:10+00:00
Donderdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me