//Bent u al een kruiselingse creatieve verhuurder?

Bent u al een kruiselingse creatieve verhuurder?

Als u een gebouw verhuurt aan uw eigen vennootschap, moet u dus rekening houden met de zgn. huurherkwalificatie. Wanneer u als bedrijfsleider (bv. zaakvoerder) uw gebouw aan uw vennootschap verhuurt, wordt het gedeelte van de huur dat meer bedraagt dan het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen x 5,983 belast als bezoldiging (aanslagjaar 2007, ink. 2006) tegen het progressief tarief.

Een creatieve manier om dit te omzeilen… Richt bv. samen met uw vennoot of zakenpartner één gebouw op. Als u bv. twee aparte ingangen maakt dan kan u twee aparte kadastrale nummers bekomen. U bent eigenaar van pand A en uw zakenpartner van pand B. Nu gaat u met uw managementvennootschap huren van uw partner, en hij met zijn vennootschap van u. Aangezien u geen eigenaar bent van het pand dat u verhuurt, speelt de huurherkwalificatie niet en kan u dus lekker een flinke huur vragen. Vergeet niet dat een huurinkomen nog altijd een erg interessante manier is om geld uit een vennootschap te halen.

Ook het fiscale leven kan soms simpel zijn. Wordt op deze manier een creatieve kruiselingse fiscalist. Voor de lezers die er aan denken ergens in Zuid-Europa te gaan uitblazen en er te rentenieren, kunnen we verklappen dat er een zeer interessante route is via Malta, maar echt zeer interessant. Voor meer info, weet u ons wel te vinden.

Met vriendelijke groeten,
I De Hoon Director www.dehoon.be

2008-03-19T23:17:12+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me