//Alle antwoorden rond vastgoed en registratie: De vennootschap in oprichting.

Alle antwoorden rond vastgoed en registratie: De vennootschap in oprichting.

1. U wil een onroerend goed aankopen met uw vennootschap die echter nog niet is opgericht, wat doet u dan ?

U wenst een pand te kopen, maar u weet nog niet goed of u het pand persoonlijk koopt of via uw vennootschap, of u de blote eigendom koopt en uw vennootschap het vruchtgebruik… De verkoper wil echter snel duidelijkheid.
U kunt perfect de aankoop doen met uw “vennootschap in oprichting”, vertegenwoordigd door haar oprichters. Het enige wat nodig is,is dat u reeds de vennootschapsvorm kent (NV, BVBA…) en de naam. Als de vennootschap dan opgericht wordt, dan neemt de vennootschap de handelingen over die gesteld werden door haar oprichters (bv. de aankoop van het pand).

 2. Wat als ik achteraf beslis tot geen vennootschap op te richten ?

Als u later de vennootschap niet opricht of u beslist toch niet te kopen via de vennootschap in oprichting, dan is er geen probleem. Dan hebben de oprichters gewoon gekocht in eigen naam.
Wat onze kandidaat-koper beter doet, is werken met een optie. Geef me nog veertien dagen, dan heb ik het definitieve akkoord van de bank…

3. Wat als ik in privé naam het compromis ondertekende en de definitieve akte door mijn vennootschap ?

Nu heeft u een probleem. U kan in principe niet in eigen naam kopen en dan later kopen met uw vennootschap. Neen, u riskeert dat u tweemaal registratierechten zal moeten betalen.
De Ontvanger beschouwt dan dat er nog eens een verkoop is geweest tussen u en uw vennootschap. U betaalt dan tweemaal registratierechten, dit is een gevaarlijk spelletje.

2008-03-07T23:39:47+00:00
Woensdag 24 januari  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me