//Aandelen aan toonder: tijd voor actie!

Aandelen aan toonder: tijd voor actie!

Geachte, beste,

Hopelijk zijn uw batterijen terug opgeladen. Het zal nodig zijn omdat wij er alvast terug stevig tegen aangaan, en u wekelijks zullen blijven voorzien van onze creatieve legale tips. Ook staat onze website waar bijna 1000 artikels op staan nog steeds gratis ter uwer beschikking. Het enige wat wij u vragen is om onze site verder bekend te maken bij gelijkgestemden, en indien u advies wenst bent u van harte welkom op ons kantoor of via het ‘online advies systeem’. Ook kondigen we een dezer nieuwe seminaries aan op onze website.

Voor zij die nog een vennootschap hebben met aandelen aan toonder, willen we graag bij het begin van dit nieuwe werkingsjaar er toch nog even op wijzen maken dat het misschien wel al eens tijd wordt stil te staan, wat u gaat doen nà de ‘aandelen aan toonder’. Zoals u weet verdwijnen de aandelen aan toonder. U kunt zoals u weet de aandelen op naam zetten. Dit is eenvoudig maar u heeft geen enkele anonimiteit meer. Daarom is het misschien ook een goed idee te kiezen voor ‘dematerialisatie’. Dit is een complexer verhaal.

Zonder in detail te treden komt het er dan op neer dat de aandelen op een effectenrekening worden gezet. Maar ! deze procedure biedt u veel meer anonimiteit en discretie. Het is immers zo dat de gedematerialiseerde aandelen immers in het aandelenregister van uw vennootschap ingeschreven worden op naam van de erkende rekeninghouder. Belangrijk om weten is dat de werkelijke houder van de gedematerialiseerde aandelen niet noodzakelijk bekend is…Ook tegenover de fiscus kan deze erkende rekeninghouder het bankgeheim inroepen. Bovendien kunnen – in tegenstelling tot aandelen op naam – dergelijke gedematerialiseerde aandelen worden weggeschonken via bankgift. Laat u in deze deskundig begeleiden.

Met vriendelijke groeten,

2008-09-06T17:43:19+00:00
Dinsdag 19 december  2017 - 11:00u

Gratis Seminar: Bulgarije, Ster in Europa

In een handomdraai krijgt u een overzicht van de mogelijkheden in Bulgarije en de belangrijkste componenten voor ondernemers:
  • 10% personenbelasting
  • 10% vennootschapsbelasting
  • 10%, de loonkost bedraagt slechts 10% van een gemiddeld Belgisch/Nederlands loon
JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

De 112 Meest Begeerde Fiscale Tips - Editie 2017


Voor al wie belastingontwijking een mensenrecht vindt, 112 haalbare en praktische fiscale tips 
GRATIS INKIJKEXEMPLAAR
Click Me